Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
Sunday, 21 July 2013

such a nice word ^_^



I Never Believed In Luck

But Medical Taught Me to..

I Never Believed In Shocking Miracles

But Medical Taught Me to..

I Never Believed Results Could Be So Freaky

But Medical Taught Me to..

I Never Believed ,

I Could Smile at Professor Who Screwed My life

But Medical Taught Me to..

I Never Believed,

I Could Study 1000 pages In 1 Night

But Medical Taught Me to..

I Never Believed,

I Could Write 36 Pages In 3 Hrs

But Medical Taught Me to..

I never Believed,

friends could be so handy to help out writing exam

But Medical taught me to..

I Never Believed,

"I Could Cry Without Tears"

But Medical Taught Me that to..

Enjoy one of the most difficult courses offere in the world

Enjoy the thrill

Enjoy the impossibilities .. !!

~Peritnya~

Allah... ak xkuat nak hadapi semua ni tnpa bantuan Mu.. T_T

di setiap kali ak tgk semua org nak balik dh k malaysia.. stiap kali tu laa hati ni sakit sgt ya Allah..

perasaan bersalah sllu dtg menyelubungi diri ini... rasa bersalah ngn mak ayah, adik2.. semuanya dh amik cuti demi ak.. betapa ak rasa kecewanya mereka dgn diri ini..

Allah sungguh ak xnafikan.. mmg berat ujian Mu ini YA ALLAH.. teroskan dan kuat kan semangat dalam diri ini Ya Allah

perasaan cemburu jgk bertandang bila tgk kawan2 dlm umah ni dh dapat result dorg.. dah tgk pengesahan oleh EME... cemburunya ak ya Allah...

sungguh hamba Mu ini masih bnyak kekurangan dan kelemahan... ak harap dgn ujian yg ak dapat nie.. dapat mnjadikan diri ini lebih baek dari masa k semasa..

ak berusaha utk yakin kan diri, bukan diri jer,, ak berusaha nk yakinkan hati ak dgn perasaan ak nie.. mesti ada hikmah yg berharga di sebalik semua nie.. tp.. ak hnya insan yg sllu lupa, alpa dan bnyk dosa nie. sllu kalah dgn keyakinan nie.. Allah.. kuatkan hati, perasaan, dan diri ini utk tros yakinn dgn janji2 MU,,,

Allahu~

#insanlemah
Thursday, 18 July 2013

ujian itu....

salam ramadhan al mubarak semua~
sedar xsedar dh 10 ramadhan berlalu... huhu

bila muhasabah balik. apa jer yg ak wat dalam masa 10 ramadhan nih.. adakah semakin baek atau sebaliknya...

okay.. ujian ini bagi ak sgt2 berat.. hua3, di saat org lain blh pulang dgn mmbawa result yg banggakan parents.. ak masih di sini, terpaksa reseat utk satu subject nih,, T_T sgt sedih,, mmg x dinafikan..

tapi apakan daya ak sbg hamba Nya hnya mmpu menerima dan mnghadapinya dgn penuh redha dan sabar.. ak yakin dgn ketentuan Nya... in Shaa Allah kullu kheir.. aminnnn~

ak mohon doa dan support dari kawan2.. please pray n support me.. huhu

n for the first tyme.. raya jauh di perantauan.. sedihnya... tp, moga2 dipermudahkan sgla urusan ak di cni...

ak sedar, ujian itu.. bnyk menyedarkan ak.. supaya lebih berusaha dan jgn pernah putus berdoa n menyerahkan segala keyakinan terhadap NYA~

Allah....

wallahu'alam :)
Wednesday, 10 July 2013

syukur ^_^

video
Assalamualaikum.. dah knp an ak ni ttba rajin plak update blog an,, haha..

xde actually bila ak susah hati.. ataupon rasa somethg yg btol2 nk share tuk tenangkan hati..

ak akan share kat cni.. hehe..

Alhamdulillah hari nie result first year dah keluar.. and my result??? hoho...
apa pon, alhamdulillah.. DIA MAHA tahu yg terbaekk.. :) just smile

apa pon.. ak redha n bersyukur dgn result yg ak dapat.. hopefully next year ak lebih struggle n bersungguh2 agy dalam belaja.. jom aminkan n doakan ak kawan2..

If things happen according to ur wish, you are lucky,
but, if things happen not according to ur wish, you are very lucky, because it happen according Allah wish
just smile,... 

sAlam rAmaDhan aL muBaraK~

Assalamualaikum ya sahabat sahabiah sekaliann

Alhamdulillah.. kita masih diberikan nikmat menyambut bulan Ramadhan pada thun ini..
maaf laa.. dh lama x update blog nie.. al maklum laa.. ak ni kan 'rajin' sangat sbb tu x tersempat nk update blog nie.. hoho
apa pon.. ak kat cni, just nak ucapkan,  SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK

kat cni, ak nk kongsikan satu benda.. kata kata nie.. ak amik dari sebuah lagu..

puasa sempurna, menahan rohani dan rasa
puasa sederhana menahan indera, dan juga anggota
puasa biasa, hnnya menahan lapar dan dahaga

LALU DI MANAKAH PUASA KITA???

ADAKAH MASIH DI TAHAP LAMA

MUHASABAH JOM SAHABAT..
jadikan ramadhan kali ini lebih baek dari yg lepas2..
bulan ramadhan adalah bulan kemuliaan bagi semua bulan..
bulan ramadhan juga bulan kemenangan.. oleh itu.. doakan kemenangan ISLAM di Mesir, Syria, Palestin dan seluruh dunia in Shaa Allah..

wallahu'alam.
selamat melangkah ke madrasah tarbiyyah ramadhan :)
salam perantauan,
#nurrayyanz,
#egypt